Miltä ohjelma näyttää

Aktiivi W Kirjanpito

Kuvia ohjelmasta


Tilinpäätös

Tilanne ohjelmassa on aina ajantasalla, mitään erityisiä tilinpäätösrutiineja ei tarvitse tehdä. Tilinpäätös muodostuu ohjelmaan kirjattujen tositteiden perusteella. Verolomakesivujen ylläpitoruuduilta voidaan myös syöttää tietoja. Kuvassa maatalouden konepoistot 2-lomakkeen sivulla 3. Tilikauden vaihdossa tilinpäätöshetken tilanne siirtyy seuraavan tilikauden menojäännökseksi. Rakennuksia varten ohjelmassa on erillinen rakennusluettelo.

Veroennuste

Valtionverotaulukko on ohjelmassa valmiina, vain kunnallis- ja kirkollisvero täytyy asettaa. Veroennuste poimii kirjanpidon tiedot. Täydennä lisäksi palkkatulot, maksetut ennakot ja vähennykset esim. työmatkoista. Ohjelma laskee maksettavan tai palautettavan veron ja alv:n. Ohjelmalla on helppo kokeilla, onko esim. pääomatulon osuus 10% vai 20% edullisempi.

Tilikartta

Ohjelmassa on valmiina Suomen kirjanpitolautakunnan suositusten mukaiset tilikartat eri yritysmuodoille: T:mi, Oy, maa- ja metsätalous, yhdistys jne. Valmiit tilikartat soveltuvat monille yrityksille sellaisenaan. Tilikarttaa on helppo tarvittaessa muokata. Uusia tilejä voi perustaa Kopioi-toiminnolla. Kopioimalla vanhan tilin voi varmistua siitä, että tilin verolomakekohta ym. ohjaustiedot ovat oikein.

Tositteen kirjaus

Kuvassa yhdenkertaista maatalouden kirjanpitoa. Ohjelmalla voi tehdä myös kahdenkertaista kirjanpitoa. Tositteella voi olla eri verokantaisia vientirivejä kuten kuvassa tosite 13. Kirjauksessa voi käyttää tilikarttaa apuna: antamalla tilinumeroksi "kone" aukeaa tilikartta kone-alkuisten tilien kohdalta. Esim. laskutusohjelmasta voi noutaa laskuja tositteiksi kuvassa näkyvällä Hae-painikkeella.

Raporttimalleja


Pääkirja

Ohjelmasta saa lisäksi tulostettua päiväkirjan, tilikartan, tilien saldot ym. tavallisimmat kirjanpidon raportit. Kahdenkertaisesta kirjanpidosta saa tulostettua myös tase- ja tuloslaskelmat.

Verolomake 2 ja 5

Ohjelma täyttää verolomakkeen automaattisesti, kirjattujen tositteiden perusteella. Tositteilta tulevien tietojen lisäksi voi syöttää tietoja lomakkeen sivujen ylläpitoruuduilta. Ohjelmasta tulostettavan paperilomakkeen voi sellaisenaan palauttaa Verottajalle. Ohjelmassa on vakiovarusteena myös sähköisesti palautettava verolomake.