Kysymyksiä ja vastauksia

Aktiivi-ohjelmiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Kannattaako minun jatkuvasti päivittää ohjelmia?

Ohjelmat toki toimivat, vaikka niitä ei päivitettäisikään. Parhaan hyödyn niistä kuitenkin saa, kun ne pidetään ajan tasalla. Asiat, joita Aktiivi-ohjelmilla hallitaan, muuttuvat vuosittain. Kirjanpidossa tärkeimmät muutokset liittyvät yleensä verotukseen, viljelysuunnittelussa EU-tukien säädöksiin. Myös laskutukseen on viime vuosina tullut pakollisia muutoksia, kuten IBAN-tilinumerot ja ALV-kannan muutokset. Saat kaikki päivitykset aina ajallaan, kun teet kanssamme vuosihuoltosopimuksen.

Minulla on maatila. Minulla on myös toiminimi, jonka puitteissa teen koneurakointia. Mikä ohjelma minun tulisi valita?
Jos toiminimi on omalla nimelläsi, ja maatalouden ja toiminimen verolomakkeet voi tulostaa samalla nimellä, riittää Aktiivi Kirjanpito perusversio. Ota lisävarusteeksi Aktiivi Lasku, mikäli haluat hoitaa myös myyntireskontran samalla ohjelmistolla. Jos maatalouden ja toiminimen verolomakkeet pitää saada tulostettua eri nimillä, valitse Aktiivi Kirjanpito Minitilitoimisto.

Oppiiko Aktiivi-ohjelmien käytön helposti?
Aktiivi-ohjelmistojen filosofia on oikeastaan siinä, että niillä saa kaikki pakolliset asiat tehtyä mahdollisimman helposti. Esimerkiksi laskutus- ja palkanlaskentaohjelmistamme olemme saaneet hyvää palautetta juuri niiden helppokäyttöisyyden takia.

Kuinka saan myyntilaskut siirrettyä kirjanpitoon?
Aktiivi Kirjanpito on isäntäohjelma, johon muilla ohjelmilla tehty aineisto noudetaan. Aloita tositteen kirjaus, ja paina vientirivin lisäysikkunassa olevaa Hae -painiketta. Voit sitten valita, haetaanko aineistoa laskutuksesta, palkanlaskennasta vai ostoreskontrasta.